Nav-skandalen - Den norske uretten
Nettsiden logges for trafikk. Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Nav-skandalen - Den norske uretten
NAV-skandalen har lagt mange menneskers liv i ruiner, og svekket tilliten til politikerne, domstolene, advokatene og velferdsbyråkratiet. Det handler om den norske uretten, skriver John O. Egeland.

1. Nav-skandalen - Den norske uretten

ISFJELL: I en artikkelserie i Dagbladet blir vi kjent med noen av ofrene for NAVs ulovlige praktisering av trygdemottakernes plikt til å oppholde seg i Norge. Disse menneskene er den synlige delen av et isfjell. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

ISFJELL: I en artikkelserie i Dagbladet blir vi kjent med noen av ofrene for NAVs ulovlige praktisering av trygdemottakernes plikt til å oppholde seg i Norge. Disse menneskene er den synlige delen av et isfjell. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

John Olav Egeland John Olav Egeland 

Publisert torsdag 03. februar 2022 - 20:22

De er vanlige, hederlige norske borgere. Det som skiller dem fra flertallet er helseplager - ofte kroniske - som gjør at de har krav på økonomisk støtte. Formidlet gjennom NAV. Magre trygdepenger og svak helse er i seg selv en dans på torner. Det tærer på livsgleden og svekker selvfølelsen. Men det kan alltid bli verre. Når staten, som er ditt økonomiske ankerfeste, erklærer mistillit og gjør deg til en lovbryter, er effekten knusende. Det var det som skjedde i NAV-skandalen.

I en artikkelserie i Dagbladet blir vi kjent med noen av ofrene for NAVs ulovlige praktisering av trygdemottakernes plikt til å oppholde seg i Norge. Disse menneskene er den synlige delen av et isfjell. Ifølge NAVs egne tall kan feiltolkningen av EØS-reglene omfatte mer enn 60 000 mennesker om vi går tilbake til inngåelsen av EØS-avtalen i 1994.

NAVs opprydding omfatter saker fra 2012 til skandalen ble kjent i 2019. I denne perioden har 10 500 saker blitt behandlet på nytt, og 70 prosent har fått omgjort tidligere vedtak om tilbakebetaling, stans, avslag og avkortning av ytelser. Det er tilbakebetalt 363 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

LES MER:

Comments

https://www.lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations