Justisdepartementet fraråder TikTok på tjenestetelefoner

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Justis- og beredskapsdepartementet fraråder Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner i departementene etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). – Jeg støtter NSMs vurdering.

Justisdepartementet fraråder TikTok på tjenestetelefoner

Justis- og beredskapsdepartementet fraråder Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner i departementene etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Jeg støtter NSMs vurdering. Derfor kommer Justis- og beredskapsdepartementet i dag til å sende brev til alle departementer der vi fraråder å ha Tiktok og Telegram på tjenesteenheter. Dersom det er tjenstlig behov for å ha disse appene, bør det være på en egen enhet som ikke er tilknyttet virksomhetens digitale systemer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), i en pressemelding.

Hun mottok NSMs vurdering mandag.

Tiktok er kinesisk-eid. Meldingstjenesten Telegram var opprinnelig russisk, men har nå sitt hovedkontor i Dubai.

Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

TikTok

Den kinesisk-eide videoappen TikTok er en av verdens mest populære apper. Appen har imidlertid mange kritikere. Flere av dem frykter at Kina kan bruke appen til overvåkning og spionasje.

Sosiale medier

Prisen for årets fremste påvirker i sosial medier gikk til Iselin Guttormsen da Vixen-prisene ble delt ut fredag. Guttormsen har stått fram i kampen mot nettmobbing.

LES MER:

Comments

https://www.lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations